Начало Актуално Община Пловдив и Център за творческо обучение ще наградят двама ученици с пълни стипендии за космически лагер през 2019 г.

Община Пловдив и Център за творческо обучение ще наградят двама ученици с пълни стипендии за космически лагер през 2019 г.

Space Camp

Две пълни стипендии за участие в международен космически лагер Space Camp Turkey ще предоставят Община Пловдив и Център за творческо обучение в конкурс за есе или видео есе. За стипендиите могат да кандидатстват ученици на възраст между 9 и 15 години от Пловдив с интереси в науката, технологиите и владеят английски език, тъй като обучението ще се осъществява само на английски. Желаещите за участие трябва да напишат авторско есе или видео есе до 22 април 2019 г. по една от следните теми:

Тема 1: Промени ли НАСА света за 60 години?

Тема 2: Екзопланетите – Нови светове

Тема 3: Изненада! Аз съм извънземно!

Конкурсът се провежда в рамките на сформираното през 2017 г. сътрудничество между Община Пловдив и Център за творческо обучение в областта на образованието. Стипендията покрива разходите по 6-дневния престой, храната, таксата за участие и пътуването на децата (без допълнителни дневни пари) и е в размер на 1250 долара.

Обемът на творбите за конкурса не трябва да надхвърля 400 думи или 5 минути, а кандидатурите се приемат онлайн до изтичането на крайния срок на 22 април в 00:00 ч, а резултати ще бъдат обявени до 26 април 2019 г.  Двамата стипендианти ще имат възможност да се обучават в космическия лагер Space Camp Turkey заедно с връстници от цял свят

Желаещите могат да кандидатстват за стипендия на сайта на Space Camp Turkey в България – spacecamp.cct.bg или на https://forms.gle/pzw3CvSsEouUiXD96.

За допълнителни въпроси могат да пишат на [email protected] или да се свържат с организаторите на телефон 0882 506 425.

–––––––––––––––––

Ето и малко повече информация за космическия лагер:

Space Camp Turkey e учебно-тренировъчен лагер, създаден през 2000 година по модел на NASA в гр. Измир, Турция.

Лятната програма на Space Camp Turkey развива познанията на децата в науките астрономия, физика, математика, технологии, биология и други науки. Космическият център дава възможност на участниците да преминат през реална подготовка за мисия в космоса. Част от заниманията им включват работа с астронавтски костюми, пребиваване в изкуствена безтегловна среда, използване на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждат растения в безпочвена среда и други.

Координатор на програмата Space Camp Turkey за България е Център за творческо обучение, който работи в тясно сътрудничество с тренировъчния център Space Camp Turkey вече 15 години.

СНИМКА: АРХИВ

4,734 total views, no views today