Начало Пловдив днес Община Пловдив и Център за творческо обучение награждават ученици със стипендии за космически лагер

Община Пловдив и Център за творческо обучение награждават ученици със стипендии за космически лагер

Две пълни стипендии за участие в международен космически лагер Space Camp Turkey ще предоставят Община Пловдив и Център за творческо обучение в конкурс за есе или видео есе с краен срок за участие 7 юни 2017 г.

Конкурсът се провежда извън редовната годишна програма за набиране на участници, в рамките на новосформираното сътрудничество между Община Пловдив и Център за творческо обучение в областта на образованието. Стипендията покрива разходите по престоя, храненето и пътуването на децата (без допълнителни дневни пари).

За стипендиите могат да кандидатстват ученици на възраст между 9 и 15 години от Община Пловдив, които добре владеят английски език, тъй като обучението ще се осъществява само на английски. Желаещите за участие трябва да напишат авторско есе или видео есе на една от следните теми:

1. Аз пътувам през „тунел“ на времето.
2. Моята Земя след 300 години.
3. Роботите – моите приятели.

Обемът на творбите за конкурса не трябва да надхвърля 500 думи или 5 минути, а кандидатурите се приемат онлайн преди изтичането на крайния срок – 00.00 ч. на 7 юни 2017 г. Резултатите ще бъдат обявени седмица по-късно – на 15 юни 2017 г. Отличените стипендианти ще участват в Space Camp Turkey от 6 до 12 август 2017 г.

Желаещите могат да кандидатстват за стипендия на сайта на Space Camp Turkey в България – spacecamp.cct.bg или директно през този линк

За допълнителни въпроси могат да пишат на [email protected] или да се свържат с организаторите на телефон 0882 506 425.

–––––––––––––––––

Ето и малко повече информация за космическия лагер

Space Camp Turkey e учебно-тренировъчен лагер, създаден през 2000 година по модел на NASA в гр. Измир, Турция.

Лятната програма на Space Camp Turkey развива познанията на децата в науките астрономия, физика, математика, технологии, биология и други науки. Космическият център дава възможност на участниците да преминат през реална подготовка за мисия в космоса. Част от заниманията им включват работа с астронавтски костюми, пребиваване в изкуствена безтегловна среда, използване на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждат растения в безпочвена среда и други.

Координатор на програмата Space Camp Turkey за България е Център за творческо обучение, който работи в тясно сътрудничество с тренировъчния център Space Camp Turkey вече 14 години.

Център за творческо обучение провежда редица дейности, свързани с ученето през целия живот и активно работи в сферата на формалното и неформално образование. Мисия на Център за творческо обучение е подобряване на образователна среда в България чрез развиване на ключови компетенции, разкриване потенциала, както на учащи, така и на обучители-специалисти, и отглеждане на конкурентноспособни кадри, успешни в професионалната и в социалната сфера на своя живот. Освен това Центърът работи активно и върху въвеждането на цялостен подход в общото образование, който разглежда физическите, умствените и социалните аспекти на цялостната личност на ученика.


`

15,373 total views, no views today