Начало Актуално Община Пловдив облагородява района около Баня Старинна с два интегрирани проекта

Община Пловдив облагородява района около Баня Старинна с два интегрирани проекта

IMG_2466 IMG_2458

Районът около Баня Старинна ще бъде с нов и съвременен вид след приключването на двата проекта, които стартират там. Подлезът на кръстовището до банята вече има готов технически проект, който предвижда четири панорамни асансьора, осигуряващи достъпна среда на хората в неравностойно положение и родители с бебешки колички, изложбена зала и запазване на съществуващата сладкарница.

По същото време в непосредствена близост до него ще се строи многоетажен паркинг за близо 400 автомобила. Той ще бъде изграден на мястото на старата сграда на ТЕЛК и ще обслужва всички, желаещи да паркират на удобно място в централната градска част.

„По този начин създаваме интегрирана зона в тази част на града, като паркингът и подлезът се допълват взаимно – всеки може да остави колата си и да ползва подлеза, за да стигне до самия център на града“, коментира кметът Здравко Димитров. Той посети на място двете съоръжения, заедно със заместник-кмета по транспорт Тодор Чонов и с районния кмет на „Централен“ Георги Стаменов.

В момента на мястото на бившия ТЕЛК има наземен паркинг за около 100 автомобила, предстои да се завърши техническия проект за многоетажния и тогава ще стане ясно каква ще бъде неговата стойност. Реконструкцията на подлеза е за 3,2 милиона лева без ДДС, средства за стартиране на ремонта ще се търсят по европрограми, а част от сумата може да бъде заложена в общинския бюджет за 2021 година.

IMG_2475 IMG_2471

2,337 total views, no views today