Начало Актуално Община Пловдив обявява сесия за набиране на проекти по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“ от Културния календар

Община Пловдив обявява сесия за набиране на проекти по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“ от Културния календар

Община Пловдив чрез отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив обявява сесия за набиране на  предложения по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“ по Наредбата за финансиране на инициативи в сферата на културата.

Срокът за подаване на пакета документи е от 1 до 15 юли!

По този компонент се финансира подготовката до етап „електронна книга в PDF“ на творби в област: художествена литература (стихосбирка, сборник разкази, роман, драматургия, книга за деца), литературна критика, литературна история, литературоведско изследване, монография, литературна анкета; историческа литература; краезнание; изкуствознание; културология; други (вече издавани  творби, важни за Пловдив) по реда и условията на чл.31 до чл.36 от Наредбата.

Могат да кандидатстват издателства, които представят пловдивски писатели или важни за града издания.

Формулярите за кандидатстване са публикувани целогодишно и могат да бъдат изтеглени от сайта на Община Пловдив  http://www.plovdiv.bg, в раздел „Култура“, в публикацията „Наредба за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата, част от Календара на културните събития на Община Пловдив“.

Финансирането е в размер както следва:

1. Стихосбирка – до 800лв.

2. Белетристична творба – до 3500лв.

Документи за финансиране ще се приемат от 1 до 15 юли 2020г. в деловодството на Община Пловдив на адрес пл. Стефан Стамболов“ №1 с кореспондент отдел „Култура, археология и културно наследство“ или по електронен път на адрес: [email protected]  подписани с електронен подпис на кандидатстващото за финансиране юридическо лице.

Успех на пловдивските писатели и на авторите на важни за града издания, както и на техните издатели!

3,031 total views, no views today