Начало Covid-19 Община Пловдив осигури допълнителни антиковид мерки за членовете на СИК и РИК в изборната нощ

Община Пловдив осигури допълнителни антиковид мерки за членовете на СИК и РИК в изборната нощ

Община Пловдив осигури допълнителни мерки за превенция на риска от разпространение на COVID-19 за членовете на СИК и РИК в изборната нощ.  Приемането и обработката на секционните протоколи от 16 РИК се осъществява в Международен панаир Пловдив. Във връзка с противоепидемичните мерки за приемане на изборните книжа и материали тази година са определени две палати – № 3 и 7. Палата № 3 – една от най-големите по площ, е предназначена за членовете на СИК, където ще изчакват реда си.  Протоколите ще се приемат от 16 РИК, която е позиционирана в Палата № 7.

Подовете в двете палати предварително са обработени с широкоспектърни препарати от ОП „Дезинфекционна  станция“. Два екипа на общинското предприятие ще осигуряват периодичната дезинфекция през нощта.

Допълнително  санитарните помещения, контактните площи и дръжките на вратите са третирани с технологията „Ликуид гард“, осигуряваща  дълготрайна антимикробна и антивирусна защита.

Пред входовете на двете палати са разположени изтривалки-вани  с дезинфектант.

В залите са осигурени допълнително лични предпазни средства  – маски и ръкавици, а 10 дезинфекционни станции предоставят възможност за механична дезинфекция на ръцете.

Местата за прием на документи от РИК са отделени чрез прозрачни пластмасови прегради, осигуряващи необходимата защита и дистанция между хората.

За  допълнителна защита на членовете на СИК и РИК в изборната нощ, в двете палати са монтирани 36 специални лампи с ултравиолетови лъчи, които унищожават всеки вид микроорганизъм във въздуха – бактерии, микроби, плесени, вируси. Те са напълно безопасни за хората и са с гарантирана ефективност на работа.  Лампите UV-V100 са предоставени на Община Пловдив от „Самоконтрол“ ООД безвъзмездно. След като приключване на изборите, ще бъдат разпределени в по-големите общински училища и социалните домове.

 

2,707 total views, no views today