Начало Актуално Община Пловдив отново бе отличена от Асоциацията на българските градове и региони

Община Пловдив отново бе отличена от Асоциацията на българските градове и региони

Награда_Община Пловдив

За втора поредна година Община Пловдив бе удостоена с награда на Асоциацията на българските градове и региони. Това стана ясно по време на провелата се през уикенда конференция на тема: „Интелигентни градове и общини – визия за бъдещето“, когато бяха връчени седмите национални награди на асоциацията.

С приза е удостоен кметът Здравко Димитров в категория „Успешно управление на голяма община в Южна България“. Останалите категории бяха свързани с въвеждането на иновациите, дигитализацията, развитието на младежките дейности, спорта и други.

През 2020 година Община Пловдив отново получи отличие в категория „Културно наследство“. Тогава за заместник-председател на Асоциацията бе избран кметът Здравко Димитров. Днес той отново благодари за наградата и подчерта, че успехът се дължи и на професионализма на експертите, с чиито усилия градът се превръща в по-предпочитано и по-добро място за живеене.

По време на конференцията бяха обсъдени въпроси, свързани с изграждането на интелигентни градове и използването на съвременните информационни технологии, преминаване от традиционни към интелигентни форми на управлението в градовете и регионите, които да развият необходимите системи за: транспорт, водоснабдяване, енергоснабдяване, гражданска сигурност, комуникация, административно обслужване.

Във форума участие взеха представителите от бизнеса (мобилни оператори, ползватели на услуги и др.), научната общност, публичния сектор и на местната власт.

2,461 total views, no views today