Начало Актуално Община Пловдив поздрави пожарникарите по случай професионалния им празник

Община Пловдив поздрави пожарникарите по случай професионалния им празник

2 3

С тържествена церемония в двора на Регионалната дирекция пловдивските пожарникари отбелязаха своя професионален празник. На този ден се навършват 115 години от създаването на организирано противопожарно движение в България, а празникът започва да се отбелязва на 14 септември през далечната 1905г.
Събитието бе отбелязано с поднасяне на венци и цветя пред мемориалната плоча на загиналите при изпълнение на служебните си задължения служители. На церемонията присъстваха директорът на РДПБЗН Пловдив – комисар Георги Мангараков, зам.-кметът с ресор „Обществен ред“ Йордан Ставрев и областният управител Дани Каназирева.

Поздравления от името на кмета Здравко Димитров бяха поднесени от зам.-кмета Йордан Ставрев.

„За мен е чест и удоволствие да съм сред вас. От името на кмета Здравко Димитров и лично от мое име искам да ви поздравя и да пожелая здраве на вас и вашите семейства. Продължавайте да осъществявате задълженията си с големи сърца и страст и носете с чест службата си“, коментира Йордан Ставрев по случай празника на огнеборците.

Той отбеляза сътрудничеството между Община Пловдив и РДПБЗН Пловдив.

„В лицето на Община Пловдив вие имате достоен партньор, заедно с неизменната помощ на Доброволното формирование „Пловдив 112“, което менажираме по най-добрия начин, за да имате достойни помощници при предотвратяване и овладяване на бедствия и пожари“, посочи още Ставрев.

4 5

2,854 total views, no views today