Начало Актуално Община Пловдив ще финансира онлайн проекти на пловдивски творци по Културния календар

Община Пловдив ще финансира онлайн проекти на пловдивски творци по Културния календар

Във връзка с обявеното извънредно положение, в изпълнение на Заповедите на МЗ и решенията на Общинския кризисен щаб с цел ограничаване разпространението на COVID – 19, от месец март Община Пловдив временно спря набирането на предложения по Компонент 2 „Мобилност“ и Компонент 3 „Гражданска активност“ по Наредбата за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата, част от Календара на културните събития на Община Пловдив за 2020 г.

Като АНТИКРИЗИСНА МЯРКА и в подкрепа дейността на пловдивските творци в тези трудни за тях месеци, отдел „Култура, археология и културно наследство“, ВЪЗСТАНОВЯВА ПРИЕМАНЕТО НА ДОКУМЕНТИ ПО КОМПОНЕНТ 3 „ГРАЖДАНСКА АКТИВНОСТ“, като процедурата е валидна само за събития, които могат да се реализират и проведат ОНЛАЙН под наименованието „ОНЛАЙН СЦЕНА- ПЛОВДИВ“.

Пакетът с документи за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от сайта на Община Пловдив, в раздел „Култура“, https://www.plovdiv.bg/, Компонент 3 „Гражданска активност“

Важно: Община Пловдив ще осигури стриймване и заснемане на основното събитие по проекта, поради което при попълване на Апликационната форма в т. 4.2. „Място на реализация на проекта“ е необходимо да бъде посочена точната локация на провеждане на основното събитие и начален час.

Проектите следва да бъдат реализирани до 31 юли 2020 година.

Документи за финансиране се приемат в деловодството на Община Пловдив, пл.“Стефан Стамболов“ 1 с кореспондент Отдел „Култура, археология и културно наследство“ или на адрес: culture@plovdiv.bg , подписани с електронен подпис на кандидатстващото за финансиране юридическо или физическо лице.

Забележка: Приложение 11 „Отчет по показатели“ се попълва при отчитане на одобрените проекти и не е част от документацията при кандидатстване.

Задължително е готовият културен продукт да бъде предоставен за излъчване на някоя от следните платформи, за да имат възможност хората, останали вкъщи, да видят реализацията на проекта в действие:

https://www.facebook.com/PlovdivMunicipality/

https://www.facebook.com/CultureInPlovdiv/

https://www.facebook.com/VisitPlovdiv/

https://www.facebook.com/2019plovdiv/

Припомняме, че Компонент 3 „Гражданска активност“ подкрепя реализирането на различни дейности в сферата на културата: инициативи на творчески формации и артисти, включително любителски и непрофесионални в различните жанрове на изкуството, реализирането на културни инициативи в районите на града, събития, свързани с обучение на деца по изкуства, привличането на хора в неравностойно положение и малцинствени групи към културния живот на града, поддържане на създадените традиции и народното творчество, както и създаване на нови форми и жанрове за привличане на различни публики и др. еквивалентни прояви, които се реализират на територията на Община Пловдив с активното участие на местната общественост и са предназначени за местното население.

Компонент 2 „Мобилност“, който финансира участия на пловдивски артисти и творчески формации в международни и национални културни събития, както и посещения на мениджъри и продуценти в областта на културата и изкуствата, културни оператори и др. в Пловдив ОСТАВА ЗАТВОРЕН!

3,293 total views, 6 views today