Начало Актуално Общински и полицейски служители засилват контрола по спазване на Наредбите на Общински съвет Пловдив

Общински и полицейски служители засилват контрола по спазване на Наредбите на Общински съвет Пловдив

Eкипи, в които ще участват представители от общинските структури и районните кметства, съвместно с полицейските служби, ще следят за нарушения на разпоредбите на нормативните актове на територията на Община Пловдив. Това стана ясно след проведена работна среща, инициирана от заместник-кмета по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев.

Основната тема на срещата беше координация на дейностите и взаимодействие при извършване на проверки и сигнали от страна на всички институции с цел постигане на максимално добри резултати.

На срещата присъстваха директорът на ОД на МВР Пловдив – ст. комисар Димитър Балев,  заместник-директорът на ОД на МВР Пловдив – комисар Васил Костадинов, началник отдел Охранителна полиция при ОД на МВР Пловдив – комисар Костадин Костов, началник отдел Икономическа полиция-Пловдив – комисар Славчо Алексиев, началниците на районните управления, всички районни кметове, директорът на Пловдивски общински инспекторат, началникът на Сектор Общинска полиция Пловдив, директорът на ОП „Общинска охрана“  и др.

Подобна среща беше проведена и с представители на държавните институции на местно ниво, сред които РИОСВ, Басейнова дирекция, Агенцията по храните, за да се подобри координацията и превенцията срещу нарушенията на територията на града.

Усилията на съвместната работа на общинските и полицейските служители ще бъдат насочени към постигане на по-добри резултати по отношение на осигуряване на обществения ред, сигурността и спокойствието на гражданите и гостите на град Пловдив.

Община Пловдив призовава гражданите да са активни, да подават сигнали при забелязани от тях нарушения и да участват в опазването на града, за да се реагира бързо и своевременно и да се постигат максимално добри резултати.

1,829 total views, no views today