Начало Актуално Пловдивските читалища се включват в първия Ден на четенето в България – 17 ноември

Пловдивските читалища се включват в първия Ден на четенето в България – 17 ноември

chetene1

16.11.2023

На 17 ноември фондация „Четене“, фондация „Детски книги“ и сдружение „Книги и четене“ поставят началото на първия Ден на четенето в България, организиран с подкрепата на „Stiftung Lesen“ (фондация „Четене“, Германия).

Инициативата ще се проведе в цялата страна под  мотото „Четенето дава възможности!” и цели да насочи вниманието към четенето като фундаментален процес за развитието на грамотността, трупането на знания и усвояването на умения.

Читалищните  библиотеките  в Пловдив се включват с много желание и ентусиазъм в първото издание на  „Ден на четенето – България”, като през целия ден  вратите на читалищата  ще бъдат  широко отворени за посетителите – малки и големи, които искат да почетат или да се включват в организираните „Публични четения“ , „Час на приказките“, „Вземи книга и прочети“, „Четене на чаша кафе“ и други.

Открийте и посетете най-близкото читалище до вас, за да намерите любима или нова книга и да почетете!

„Каним малки и големи читатели да прекарат време в компанията на книгите или да участват в събитие, посветено на тях, като по този начин откроят ценността на четенето в нашето съвремие. Отделете си поне 15 минути!  Четенето дава възможности!“, призовават от Общински читалищен съюз – Пловдив.

 

2,707 total views, no views today