Начало Култура Пловдивско певческо дружество „Ангел Букорещлиев“ отбелязва с концерт Деня на Европа

Пловдивско певческо дружество „Ангел Букорещлиев“ отбелязва с концерт Деня на Европа

плакатВсяка година на 9-ти май, Пловдивско певческо дружество „Ангел Букорещлиев“ организира един от най-очакваните концерти в града – специално музикално събитие, посветено на Деня на мира, солидарността и единството на Обединена Европа. Този важен за европейската история ден се отбелязва от всички 27 държави членки на Европейския съюз и е символ на мир и сътрудничество между народите.

Тазгодишната празнична програма обещава да бъде незабравима, с участието на изключителни изпълнители като Стилиян Дерменджиев, Зорница Гребчева, Мариян Стефанов и други. Тяхната музикална изява ще ни напомни за важността на мирното съвместно съществуване и културното разнообразие, което е основен стълб на европейската идентичност.

Пловдивчани и гости на града са поканени да се присъединят към този музикален празник на 9-ти май от 18:30 часа, на стълбите на Каменица. Това е възможност да се насладят на великолепна музика и да се почувстват част от почитания и знаменателен момент за европейската общност.

Събитието, което ще радва душите на меломани и ценители на изкуството, е част от Културния календар на Община Пловдив, подчертавайки значението на културното наследство и културния обмен за развитието на обществото.

Нека заедно отбележим този специален ден в духа на мира, солидарността и обединението на Европа, превръщайки го в още едно незабравимо събитие в историята на нашия град.

1,714 total views, no views today