Начало Култура Пловдив е домакин на първото Европейско първенство по бийтбокс

Пловдив е домакин на първото Европейско първенство по бийтбокс

На 3 октомври ще се проведе Първото Европейско първенство по бийтбокс в Пловдив в рамките на фестивала Street masters. Второто му издание ще се отличава с по-силно международно писъствие и още по-разнообразна програма.

В рамките на Европейското първенство по бийтбокс можем да видим най-добрите артисти от традиционно най-силните школи в света като френската, английската и немската.  Жури на състезанието ще бъдат организаторът на Световното първенство по бийтбокс Bee Low, световният шампион от 2012 година Александър Деянов – SkilleR и световният шампион от 2009 година ZeDe.

В последните години бийтбокс сцената в България е най-добре развитата и с най-много публика сред всички останали улични изкуства. Световните шампиони на България при мъжете и жените (SkilleR и Pe4enkata) дават още по-голяма популярност на тази култура. „Община Пловдив“ и организаторите на фестивала от Ъпър ЕООД са на мнение, че провеждането на Европейско първенство по бийтбокс допълнително ще разшири и интереса към останалите градски изкуства като графитите, алтернативните спортове като паркур, слаклайн, стрийт фитнес и хип-хоп танците.

Освен състезанието за най-добър бийтбоксър в Европа, публиката ще може да види и шоукейсове от най-добрите артисти на световната сцена като SkilleR и ZeDe. А почитателите на хип-хопа могат да се насладят на общ пърформанс между най-добрия рапър в България 100 Кила и SkilleR.

Амбицията на организаторите е Европейското първенство по бийтбокс да се провежда ежегодно, като през март месец 2015 година ще се проведат и Първите Балкански квалификации за големия шампионат, чието второ издание ще се проведе в края на юни 2015 година.

„Организирането на Европейско първенство по бийтбокс освен, че повишава значително качеството на фестивала “Street masters”, разширява и интереса към него не само в България, а и в цяла Европа. Вече има изградена много сериозна мрежа от партньори, които искат да си взаимодействат с фестивала и за следващи издания да си партнираме най-малкото чрез размяна на артисти“, съобшават организаторите.

Освен бийтбокс на високо ниво посетителите на фестивала Street masters, който ще продължи и на 4 октомври, могат да очакват и зрелищни фрийстайл батъли, състезание по брейкденс и хип-хоп танци. А надпеварата в графитите ще мине под темата на Европейската столица на кутурата Пловдив – Together/Заедно.

Програма на фестивала Street masters ‘2014 – Сцена

3 октомври

18:00 часа DJ сет на DJ Bigbo

18:30 часа Шоукейс на български бийтбоксъри

19:00 часа Европейско първенство по бийтбокс

21:00 часа Шоукейс на SkilleRи ZeDe

21:15 часа Шоукейс на 100 Кила и SkilleR

4 октомври

16:00 часа Начало на записване

16:30 часа Шоукейс на Varna Sound/ Лошите

КВАЛИФИКАЦИИ:
17:00 часа Начало на -2vs2 – Bboying квалификациите
18:00 часа Начало на -2vs2 – Hip Hop квалификациите

БИТКИ:
19:00 часа Начало на -2vs2 – Bboying битките.
20:00 часа Начало на -2vs2 – Hip Hop битките .
21:00 часа ФИНАЛ

6,829 total views, no views today