Начало Актуално Пловдив и Аржентина планират общи бизнес проекти в областта на земеделието

Пловдив и Аржентина планират общи бизнес проекти в областта на земеделието

среща аржентински посланик 3 (2)

28.10.2021

Стартиране на общи бизнес проекти в областта на земеделието обсъдиха по време на официална среща заместник-кметът Стефан Стоянов и Н. Пр. Алфредо Атанасоф, извънреден и пълномощен посланик на Република Аржентина у нас. В делегацията участие взеха и представители на фирми от латиноамериканската страна, които се занимават с производството на растителни култури като соя, царевица, слънчоглед и жито.

Заместник-кметът запозна гостите с предимствата на Пловдив и региона и развитието на Тракия икономическа зона за последните години, както и с проектите, по които Община Пловдив работи в съответствие с общата селскостопанска политика на Европейския съюз за периода 2023-2027 г.

„Субсидиите, които страната ни получава, са на база на получените крайни продукт, които произвеждаме“, уточни Стоянов. Той отправи покана гостите да посетят предприятие, в което има затворен цикъл на земеделско производство от оранжерии за засаждане на продукцията до силози за съхраняването ѝ.

Сред темите на разговорите бе и възможностите за осъществяване на приятелство и сътрудничество на Пловдив и аржентинския град Президенсия Роке Саенз Пеня. Целта е укрепване и засилване на съществуващите исторически, културни и приятелски връзки на жителите на двата града за изграждане на взаимноизгодно сътрудничество в области от общ интерес.

В края на срещата Н. Пр. Алфредо Атанасоф подари на заместник-кмета Стефан Стоянов пощенски марки, отпечатани по случай 90 години от установяване на дипломатически взаимоотношения.

1,228 total views, no views today