Начало Актуално Пловдив отбелязва Световния ден на танца с флашмоб на 5 емблематични места в града

Пловдив отбелязва Световния ден на танца с флашмоб на 5 емблематични места в града

dance

На 29 април, точно в 11 часа в пет от най-оживените точки в Пловдив, танцьори ще покажат пет от най-популярните стилове танци чрез флашмоб.  Неочакваното и ненадейно танцово шоу ще отбележи Световния ден на танца в Пловдив. Пловдивчани и гостите на града ще се насладят на стандартни, модерни, народни танци, балет и латино.

В някои от точките танцовото шоу, ще бъде съпроводено с музика на живо. Това  красиво, обединяващо и повишаващо настроението събитие, ще се проведе едновременно в Стария град, пред фонтана в центъра на Пловдив , Цар Симеоновата градина, до Джумаята и в кв. Капана.

Международният (Световен) ден на танца (International (World) Dance Day) се отбелязва от 1982 г. по решение на ЮНЕСКО на рождения ден на френския балет майстор Жан-Жорж Новер (Jean-Georges Noverre), реформатор и теоретик на хореографското изкуство, който влиза в историята като „баща на съвременния балет“.

На този ден целият танцуващ свят отбелязва своя професионален празник – театрални опери и балети, съвременни танцови трупи, ансамбли за съвременни балетни и народни танци и други, както професионални, така и самодейни артисти, танцьори, които обичат музиката и танците.

Световният ден на танца винаги събира танцьори от различни държави по света, за да отпразнува универсалната същност на изкуството, да прескочи всички политически, културни и етнически бариери и да събере хората в мир и приятелство, благодарение на един общ език: езика на танца. Освен многобройните клубове по танци в Пловдив, танцът разгаря и всеки един човек.

Събитието е организирано от Национално сдружение за единство и партньорство, с подкрепата на Община Пловдив.

2,687 total views, no views today