Начало Пловдив днес Приветствие на кмета инж. Иван Тотев

Приветствие на кмета инж. Иван Тотев

IVAN TOTEVУважаеми госпожи и господа,

Скъпи пловдивчани,

В навечерието сме на едни от най-чаканите празници. Броени дни остават до Коледа и началото на Новата 2016 година. В тези дни изпълваме сърцата си с повече надежда и вяра и правим равносметка на постигнатото през отиващата си годината.

Изминалата 2015 -та не беше лека. Беше наситена с емоции, работа и предизвикателства, но беше добра за Пловдив.  Вярвам, че постигнахме много и че резултатите са видими. Знам също така, че ни чака още много работа.

Пловдив спечели да бъде Европейска столица на културата през 2019! Тази победа означава много, защото ЗАЕДНО е не просто мото –  това е кауза, залегнала дълбоко в историята на нашия град. ЗАЕДНО е нашата формула за успех. Затова вярвам, че и през Новата 2016-та година с общи усилия ще работим за престижа на любимият ни град и за това Пловдив  да бъде още по-добро място за живеене.

Горд съм, че съм кмет на шестия най-стар жив град в света и най-старият в Европа, притежаващ повече от 200 културно-исторически забележителности и над  300 000 движими културни паметници, с находки от седем археологически периода. Осъзнал съм, че това е изключително голяма отговорност и важна мисия.  И в същото време дълбоко вярвам, че най-голямото богатство на един град са хората.

Бъдете здрави Вие и Вашите семейства, уважаеми пловдивчани!

Нека да си пожелаем да бъдат светли празниците ни, да бъдат честити дните ни, да се сбъднат всички наши желания! Нека всяко добро дело, с което се захванем, се увенчае с успех!

Честито Рождество Христово и Щастлива Нова 2016 година!

С уважение,

инж. Иван Тотев

Кмет на Пловдив

3,779 total views, 6 views today