Начало Актуално Поклонение по повод 140-годишнината от обесването на Васил Левски

Поклонение по повод 140-годишнината от обесването на Васил Левски

Пловдив ще отбележи 140-тата годишнина от обесването на Васил Левски. Възпоменанието ще започне в 11.00 часа на 19-ти февруари 2013 г., вторник, в храма „Св. Петър и Павел“, където ще бъде отслужена панихида.

 Поклонението ще се състои пред паметника на Васил Левски на централната алея в парк Бунарджика от 11.30 часа. Слово за живота и делото на Апостола на свободата ще произнесе Любозар Фратев – общественик и управител на Фондация „Балкански културен форум“.

 На поклонението, организирано съвместно от Община Пловдив и Общински комитет „Васил Левски“, с минута мълчание ще бъде почетена паметта на Дякона, след което ще бъдат поднесени венци и цветя от кмета на града, председателя на Общинския съвет, Областния управител, 68-ма бригада „Специални сили“, политически и обществени организации, признателни граждани.

 В 17.30 часа в Лекционната зала на Народна библиотека „Иван Вазов“ ще се проведе представяне на книгата „Пловдивските адреси и сподвижници на Васил Левски“. В програмата ще участват Камерен хор на Духовната семинария „Св. Св. Кирил и Методий“, ученици от НУМТИ „Добрин Петков“, Хорът на момчетата „Стефка Благоева“. Входът е свободен.

7,827 total views, no views today