Начало Актуално Посолството на Азербайджан кани на изложба „Република Азербайджан: страна на древна култура и богати традиции“

Посолството на Азербайджан кани на изложба „Република Азербайджан: страна на древна култура и богати традиции“

1

05.11.2021

Посолството на Азербайджан има удоволствието да ви покани на откриване на изложба на открито под надслов „Република Азербайджан: страна на древна култура и богати традиции“, което ще се състои на 9-ми ноември 2021 г. , вторник, в 12.00 ч. пред емблематичното здание  на БНБ на малката Главна /ул. „Райко Даскалов”/.

Изложбата има за цел да запознае жителите на град Пловдив с красивата природа, великолепните пейзажи, древната култура и богатите традиции на Република Азербайджан.

Тя представя забележителни места, дълбоките корени на мултикултурализъм, както и исторически паметници и съвременна архитектура на Азербайджан.

Азербайджан е най-голямата държава, установена в прегръдките на богатото на петрол Каспийско море в Южен Кавказ. Колоритна страна, намираща се на границата между Европа и Азия, в нея се преплитат европейската и азиатската култури.

Богатата ѝ история е една от основните характеристики на страната. Процъфтяващите космополитни градове, живописните пейзажи, несравнимата култура и гордата архитектура превърнаха Азербайджан в привлекателна туристическа дестинация. Азербайджан обгръща с едно докосване както автентична и традиционна култура, така и ускорената модернизация, повлияна от съвремието.

Всеки сезон в Азербайджан има своя уникална красота и чар. В страната има 9 климатични зони. Това се дължи на влиянието на Каспийско море и верижните кавказки планини.

Днес Азербайджан е една съвременна процъфтяваща държава, която внимателно съхранява своите ценности и история.

 

2,876 total views, no views today