Начало Актуално Потребители на социална услуга посетиха Приюта за кучета

Потребители на социална услуга посетиха Приюта за кучета

20240614_102924 20240614_104524

17.06.2024

Потребителите  от „Център за социална рехабилитация и интеграция“ – град Пловдив при СОНИК СТАРТ ООД, посетиха общинския приют за безстопанствени кучета „Приятел завинаги“.

Те с интерес изслушаха историята на приюта и се запознаха с мисията му, а именно – да предостави временен дом на изоставените животни и да им помогне да намерят нови, любящи стопани.

Посетителите се разделиха на две групи и с ентусиазъм се заеха с част от ежедневните грижи за животните. Първата група изведе кучетата на разходка – задача от изключително значение за социализацията на животните, за формирането на дисциплина, за тяхното физическо и психическо благополучие. Втората група млади доброволци трябваше да прекара време с малките кученца и да ги дари любов.

Посещението завърши с даряване на храна за кучетата, а част от посетителите пожелаха да продължат да помагат в приюта и да се включат в различни доброволчески програми.

Посещението на приюта за кучета се оказа изключително ползотворно и вдъхновяващо за потребителите на социалната услуга. Те се убедиха, че с малко усилия и много сърце могат да подобрят живота на изоставените животни и да допринесат за създаването на по-хуманно общество. Инициативата имаше за цел да повиши осведомеността относно проблемите, свързани с изоставените животни, и да насърчи отговорното отношение към домашните любимци.

3,410 total views, no views today