Начало Пловдив днес Представители на различни етноси и вероизповедания пиха кафе на толерантността в Пловдив

Представители на различни етноси и вероизповедания пиха кафе на толерантността в Пловдив

kafe_tolerantnost_1

Представители на различни етнически и религиозни общности се събраха за поредна година на кафе на толерантността.

Пловдив е прекрасен град, който дава пример за това как хилядолетия може да живеем заедно. Когато сме заедно, правим прекрасни неща за града, за всяка една общност и за България. Духът на толерантността в Пловдив може да бъде даван за пример на много други държави, заяви кметът Иван Тотев и благодари за поканата.

На срещата в подкрепа на етническата и религиозна толерантност в Пловдив присъстваха още главният мюфтия Мустафа Хаджи, председателят на Общинския съвет Савина Петкова, заместник-кметът Розалин Петков, секретарят на Общината Ангелина Топчиева, районният мюфтия Танер Вели, генералният консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани, председателят на местната организация на евреите „Шалом“ Светлозар Калев, представители на италианската, руската и други общности в града.

Пловдив винаги е бил място на съжителство на различни изповедания и етноси. Събираме се всяка година на тази дата да пием кафе заедно, да се срещнем с приятелите си. В момента Пловдив е столица на културата и за нас е чест да бъдем в тази атмосфера тук, каза главният мюфтия Мустафа Хаджи.

Домакин на инициативата бе председателят на джамийското настоятелство и член на съвета на фондация „Заедно“ Ахмед Пехливан.

kafe_tolerantnost_2 kafe_tolerantnost_4

4,998 total views, no views today