Начало Пловдив днес През септември „Колодрума“ посреща Европейското по волейбол за младежи

През септември „Колодрума“ посреща Европейското по волейбол за младежи

jrebii_voleibol

Зала „Колодрум” в Пловдив ще посрещне отборите на България, Полша, Словения и Франция (група 1) по волейбол за мъже до 20 години. Това стана ясно, след като тази сутрин бе изтеглен жребият в София от  бившия ни национал и сегашен директор на НВЛ Евгени Иванов. Шеф на журито бе вицепрезидентът на Европейската конфедерация по волейбол Бану Джан Шурман. Европейското първенство ще се проведе от  2-и до 10-и септември в Пловдив и Варна. В морския град ще играят младежите от Русия, Турция, Сърбия и Италия (група 2).

 „Благодаря на европейската конфедерация и на българската федерация по волейбол  за високата чест да бъдем домакини на европейско първенство в спортна зала „Колодрума”, която открихме преди по-малко от една година. Надявам се пловдивчани да изразят своята подкрепа за българския отбор, като препълнят залата и да се представим като отлични домакини”, сподели Георги Титюков, заместник-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика” малко преди тегленето на жребия.

 В двете групи ще има по още два тима, за които ще се проведат квалификации в Испания и Беларус. За група 1 освен домакините в надпреварата ще се включат още Румъния, Украйна и Германия. За група 2 първите два отбора, класирали се измежду Беларус, Дания, Чехия или Словакия, ще вземат участие в мачовете във Варна.

 „Това е поредното събитие, което България организира като домакин на финален турнир за младежи. Вярвам на нашия отбор, на треньорския щаб, че ще се справят и ще зарадват публиката. Чудесно е,  че се европейското първенство ще се провежда в новата спортна зала на Пловдив”, заяви Данчо Лазаров, президент на Българската федерация по волейбол.

 Разпределение на отборите:

 Група 1 – Пловдив

България

Словения

Полша

Франция

Победител група Н – от Испания

Втори от група Н

 Група 2 – Варна

Русия

Турция

Сърбия

Италия

Победител от група Е – от Беларус

Втори от група Е

16,466 total views, no views today