Начало Пловдив днес Прерязаха лентата на нов учебен център за практическо обучение в Аграрния университет

Прерязаха лентата на нов учебен център за практическо обучение в Аграрния университет

AU - zala (6)

Гордеем се и се радваме на всеки един успех на Аграрния университет. Това са големи крачки  в нашия град и гарантират бъдещото ни развитие във високите технологии и науката като цяло. Това зави кметът на Пловдив инж. Иван Тотев по време на официалното откриване на новия учебен център за практическо обучение по растениевъдство и растителна защита. Заедно с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и ректора на висшето учебно заведение проф. Христина Янчева прерязаха лентата на новата сграда.

Модерният корпус, който е с формата на книга, е изграден по Оперативна програма „Региони в растеж“. В него има ботаническа градина с палми и други видове екзотични растения, които ще подпомагат практическите обучения на студентите.

Сградата е газифицирана, а соларни панели на покрива осигуряват топлата вода за битови нужди. Разполага с оборудвани специализирани кабинети за практическо обучение по ботаника, химия, фитопатология, ентомология, растителна защита, растениевъдство, хранилища, подготвителни помещения, кабинет на преподавателите, лекционни и интерактивни зали за учебни презентации и семинари, за предприемачество и иновации и за приложение на IT технологии в растителната защита.

Стойността на проекта е близо 3,5 милиона лева, като тук се включва и новото оборудване на двуетажната сграда, която разполага с осем големи учебни зали и лаборатории. В тях ще се обучават близо 600 студенти от Аграрния университет.

Има и осигурен достъп за хора с двигателни увреждания. След официалното откриване гости и студенти разгледаха подробно новия учебен център.

AU - zala (5) AU - zala (1) AU - zala (2) AU - zala (4)

6,498 total views, no views today