Начало Пловдив днес Проблеми и добри практики в работата с неактивни младежи обсъждат на кръгла маса в Пловди

Проблеми и добри практики в работата с неактивни младежи обсъждат на кръгла маса в Пловди

Център за социални иновации към Община Пловдив кани желаещите да участват в кръгла маса на тема „Работа с неактивни младежи между 15-29 год. (групата NEET’s). – добри практики и предизвикателства.” Събитието ще се проведе днес от 11:00 ч. в Малка конферентна зала на Дом на културата „Борис Христов“ гр. Пловдив.

На кръглата маса ще се дискутират добрите практики, възможностите, решенията и проблемите при работата с целевата група.

Всички, които имат интерес по темата са добре дошли.

Центърът за социални иновации към Община Пловдив е първи по рода си в България и има за цел намаляване на безработицата и връщането на младите в обществения живот. Центърът работи с хора между 15-29 годишна възраст, като важно условие е те да не са ангажирани с трудова дейност, образование или обучение. Негова водеща цел е да обедини всички услуги на Община Пловдив на едно гише и по този начин да улесни младите хора в контакта им с фирми, организации и фондации, които търсят служители, работници и/или стажанти. Услугите са индивидуализирани, отчитайки персоналния профил на лицето (вкл. социалния контекст и рискови фактори), конкретните потребности и нагласи на лицето за включване в обучение и/или заетост, осигуряване на инструментариум в отговор на причините за категоризация на лицето в групата „NEETs.

Центърът за социални иновации е част от проект BG05M9OP001-4.003-0020-С01 „Създаване на Център за социални иновации в Община Пловдив“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Общата стойност на проекта е 199 408 лв.

1,823 total views, no views today