Начало Актуално Продължава пролетното пръскане срещу комари и кърлежи

Продължава пролетното пръскане срещу комари и кърлежи

Продължава пролетното пръскане срещу комари и кърлежи, съобщиха от общинско предприятие „Дезинфекционна станция“. При подходящи метеорологични условия, плановите ДДД-мероприятия на територията на Община Пловдив ще се осъществят по предварително обявения график.

Днес ще бъдат обработени кучешките площадки в районите „Северен“ и „Централен“, „Източен“ и Южен“, а утре в „Тракия“ и „Западен“. Дезакаризацията на парковете и междублокови пространства, която започна през април с районите „Тракия“, „Източен“ и „Западен“, ще се продължи и през май по следния график:

- Район „Централен“ -  10-12.05.2021 г.

- Район „Северен“ – 13- 14.05.2021 г.

- Район „Южен“ – 17.05.2021 г.

Дезинсекция срещу ларви на комари ще се осъществи в периода 17-19 май. Ще бъдат обработени водни площи с нетечаща и застояла вода – канал от КАТ-Пловдив на запад и на север, Карловско шосе , канал  жк „Тракия“от Асеновградски надлез до Ягодовско шосе, биотоп в  кв. „Прослав“, канал  на Рогошко шосе, Брегова зона по южното и северното течение на река Марица и около притоци, Гребен канал, Преливник.

С препарати за растителна защита днес ще бъдат напръскани розите, а кестените на 10 и 11 май.

За всяка от обработките ще се използват разрешени за употреба биоцидни препарати, в съответната препоръчителна доза и концентрация.

Съветваме отглеждащите пчелни семейства в района на предстоящите обработки, да ограничат полета на пчелите в указания по-горе период.

Растителнозащитните мероприятия ще бъдат отразени и на електронна платформа на БАБХ- ЕПОРД.

Директна връзка със специализираното Общинско предприятие „Дезинфекционна станция“ на телефон 032/642583 или на електронен адрес:  [email protected]

2,072 total views, no views today