Начало Пловдив днес Рекорден брой участници за 40-то издание на шахматен турнир „Георги Трингов“

Рекорден брой участници за 40-то издание на шахматен турнир „Георги Трингов“

turnir G. Tringiv (8)

40-то юбилейно издание на шахматен турнир „Георги Трингов“ за наградите на Община Пловдив беше официално открито тази неделя.

Над 240 участника се надпреварват в зала Париж и Москва на Гранд хотел Пловдив, където присъстваха и двамата съпредседатели на Българска федерация по шахмат-1928 – инж. Иван Генов и д-р Руслан Тошев.

Турнирът се радва и на силно международно участие с представители от Гърция, Турция, Сърбия, Черна гора, Македония, Италия, Хърватска, Белгия, Румъния и Франция.

Началният ход беше даден от заместник-кмета Георги Титюков, който седна срещу 7-годишния Алекс Енев.

Турнир „Георги Трингов“ се провежда в 9 кръга. Шахматистите са разделени на две групи – в турнир А играят състезатели с коефициент ЕЛО над 2000 и турнир Б – с коефициент ЕЛО под 2000.

Закриването ще бъде на 11 февруари от 14,30 часа. Тогава ще бъдат раздадени парични награди на обща стойност 20 000 лева, 2 картини, 9 купи и 33 медала.

Всеки от участниците получи специална книга от президента на шахматен клуб „Локомотив“ – инж. Харалампи Ванев. В нея той е поместил снимки и резултати от 1-то до 39-то издание на турнира през годините.

turnir G. Tringiv (1)

turnir G. Tringiv (3)

turnir G. Tringiv (10)

9,651 total views, no views today