Начало Актуално Римският стадион става сцена на ученическо модно ревю

Римският стадион става сцена на ученическо модно ревю

Римският стадион ще стане сцена на ученическо модно ревю „Античност и съвремие“ утре. Тоалетите и аксесоарите са изработени от възпитаниците на Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил „Д–р Иван Богоров”, а събитието се провежда с подкрепата на Община Пловдив. На ревюто, което ще започне в 14.30 часа, ще бъдат представени антични мъжки и дамски роби. В роклите също са преплетени мотиви от гръцката митология, като и в спортните блузи и кожените аксесоари. Събитието е със свободен вход, а учениците очакват подкрепата и аплодисментите на публиката.

Община Пловдив води активна политика за подкрепа на професионалните училища и развитие на дуалното образование. ПГКИТ дава изключително добра подготовка на младежите, които виждат своето бъдеще в модната индустрия със своите специалности в STEAM обучение – „Конструиране и моделиране на обувни изделия“, „Компютърно проектиране и десениране на тъкани“ и „Фризьорство“.

На събитието са поканени кметът Здравко Димитров, кметовете на районите „Северен“ и „Централен“ Стоян Алексиев и Георги Стаменов, началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова, директори на училища и партньори.

Елада 2 Елада 3
ПГКИТ street moda 1
Фризьорство

704 total views, 3 views today