Начало Актуално Световните шампиони по аеробика гостуваха в Община Пловдив

Световните шампиони по аеробика гостуваха в Община Пловдив

аеробика (1) аеробика (3)

Световните шампиони по аеробика Антонио Папазов и Дарина Пашова, заедно с Ана-Мария Стоилова и председателя на Съюза по аеробика Димитрина Къндева, гостуваха в Община Пловдив. Те бяха приети от заместник-кмета по спорт Георги Титюков само дни след Световното първенство в Баку, на което след 17 години пауза България има отново своите шампиони. Папазов, Пашова и Тихомир Баротев завоюваха златните медали при тройките, а Дарина Пашова остана със сребърен медал в индивидуалната надпревара. Тандемът Антонио Папазов – Ана Мария Стоилова пък взе четвъртото място при смесените двойки, като от медал ги разделиха едва пет стотни в оценките на журито.

„Поздравявам тези прекрасни момичета и момчета за страхотното представяне. Спомням си началото преди близо 13 години, когато Димитрина Къндева предложи организирането на групи в детските градини около зала „Дунав“. Постепенно най-талантливите деца се включиха в клуб „АМД Аеробика“, започнаха да печелят медали, ставаха юношески и младежки световни шампиони, за да се стигне до тази година, когато България отново спечели злато от Световно първенство за мъже и жени. Можем да кажем, че пловдивският клуб е лидер не само в страната, а вече и извън пределите й. В скоро време ще бъде завършен и модерният спортен комплекс „Дунав“, така че очакванията са бъдещето на този спорт в града да е още по-добро“, заяви зам.-кметът Титюков.

„Световното първенство бе изключително успешно. Състезателите, които виждате сега, имаха титли от световни първенства, но при юношите. Доволна съм и от това, че момичетата и момчетата спечелиха квоти и за Спортните игри в САЩ наесен. Това е най-високият форум за неолимпийските спортове като нашият и само първите петима във всеки клас ще се състезават на него“, обясни Димитрина Къндева.

След успеха в Азербайджан, състезателите на пловдивския клуб ще продължат с подготовката за турнира „Пловдив къп“, който ще се проведе през август, а броени седмици след него е и Европейското първенство по аеробика.

3,392 total views, no views today