Начало Актуално Световно известния френски китарист и композитор Арно Дюмон гостува в петък в Пловдив с „Испански нощи“

Световно известния френски китарист и композитор Арно Дюмон гостува в петък в Пловдив с „Испански нощи“

Арно ДюмонОрганизаторите няма да изискват сертификати за поставена ваксина срещу Ковид 19, преболедуване и PCR/антигенен тест, както бе оповестено по-рано.

В петък предстои незабравима среща на пловдивската публика с един от най–известните френски композитори и професори по китара на нашето съвремие. „Испански нощи“ е името на огнения китарен концерт с участието на световно известния френски китарист и композитор Арно ДЮМОН, майсторката на фламенко китарата Елена САН РОМАН и 14-те китари на ансамбъл АКАДЕМИКА към АМТИИ- Пловдив, който пловдивчани ще чуят и видят на 17 септември от 19.00 часа в Дом на културата „Борис Христов“.

Ще чуем най-хубавите музикални произведения, създадени през вековете от и за Испания – Исаак АЛБЕНИЦ, Хоакин РОДРИГО, Франсиско ТАРЕГА, Жорж БИЗЕ и други.

Арно Дюмон е един от най-ярките и вдъхновени творци на Франция – с концерти в над 65 държави по света. Той идва в България за първи път по покана и със съдействието на Асоциация за културен обмен Art gallery Constantin, която се ръководи от д-р Константин Николов и съпругата му д-р Елена Радева – Николова, семейство български лекари, практикуващи във Франция от 20 години.

Вторият концерт е в София на 19 септември в Камерна зала “България” в София.

Концертите на Арно Дюмон ще се проведат при най-строго спазване на АКТУАЛНИТЕ противоепидемични мерки за Република България, определени от Министерство на Здравеопазването. Осигурена е до 50 % посещаемост, а зрителите трябва да бъдат с маски и на разстояние през едно.

Организаторите НЯМА да изискват сертификати за поставена ваксина срещу Ковид 19, преболедуване и PCR/антигенен тест, както бе оповестено по-рано.

Билети в мрежата на Ивентим – на всички каси в Пловдив, както и онлайн.

2,795 total views, no views today