Начало Актуално Снайперист от морската пехота на САЩ, живеещ в Пловдив, с изложба под чадърите в Капана

Снайперист от морската пехота на САЩ, живеещ в Пловдив, с изложба под чадърите в Капана

11

Събитието е част от програмата „Лято в Капана“ на Библиотеката за Идеи и Събития и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив

Последната от поредицата „висящи фотоизложби“ - “Непринудена Азия: прилики в многообразието” под чадърите на ул.“Абаджийска“ обещава да бъде много интересна, екзотична, с поглед към изгрева.

Целта на тази фотоизложба е да представи малка част от хората и културите от няколко страни – Индия, Япония, Мианмар, Тайланд, и Камбоджа – уникални в различията си, но и сходни по природа. Първоначално, когато откриваме уникалните черти на хора, групи, общности и общества, те могат да изглеждат екзотични, интригуващи или дори странни. Фотографията ни дава възможност да уловим красотата на различията и многообразието, като същевременно представя приликите в познати действия, поведения, емоции и желания.

Тед Стентън е от САЩ, но в момента живее в Пловдив. Опитът му във фотографията започва докато служи като снайперист в Корпусът на морската пехота на САЩ, където използва фотографията за събиране на разузнавателни данни в зони на военни действия. С течение на времето неговата работа се развива, като се простира от изследване на ежедневието в различни култури по света до документиране на глобални хуманитарни усилия и правата на човека. Работи в Пловдив като фотограф, като същевременно провежда семинари и занимания по фотография. Надява се скоро да включи и фотографски обиколки за малки групи, които да помогнат на желаещите да преживеят и уловят по-малко посещаваните райони на Югоизточна Азия.

Изложбата ще бъде представена на 15 септември вторник от 20:00 ч. с любезната подкрепа на Община Пловдив.

Фотоизложба “Непринудена Азия: прилики в многообразието” се организира от Библиотеката за Идеи и Събития и Whisky bar Sandak\ СандъкЪ на улица „Абаджийска“ 8-10 .

15 септември вторник от 20:00 ч. до 21:30 ч.

Whisky bar Sandak \ СандъкЪ, Абаджийска 8 – 10

1,125 total views, 6 views today