Начало Спорт Спортен празник за децата със специални потребности и техните приятели

Спортен празник за децата със специални потребности и техните приятели

Георги Титюков-зам.кмет при Община Пловдив даде старт на спортния празник на 28.04.2012г. от 10.30часа на игрище №5 на гребната база, заедно с кмета на район Западен – г-жа Десислава Желязкова.
Спортния празник бе организиран от Сдружение „Паралелен свят” и „Е-вит”ЕООД-представител на спортно-педагогическата програма „Елемента” за България и подкрепен от Община Пловдив.
Над 100 деца и младежи, включително и със специални потребности играха крикет, футбол и голф под ръководството на обучени аниматори. Събитието бе подкрепено също от доброволци на БЧК и доброволци-студенти от Пловдивският университет. Малките участници от дом „Олга Скобелева”, от Дневен център за деца с увреждания и техните приятели се състезаваха с духа за победа, като се забавляваха и градяха самоувереност. Целта на събитието бе посредством спорта, играта и забавлението децата да се възпитават на толерантност, взаимопомощ, екипна работа и спортсменство. Чрез своя проект „Спортен свят”започнал преди две години, Сдружение „Паралелен свят” набира средства за откриване на спортен център за деца и семейства с приоритетна насоченост към децата и младежите с увреждания в област Пловдив.

23,505 total views, no views today