Начало Актуално Стартира обществената поръчка за реконструкцията на улица „Хаджи Димитър“

Стартира обществената поръчка за реконструкцията на улица „Хаджи Димитър“

улица Х. Димитър

14.01.2022

Община Пловдив стартира обществена поръчка за реконструкцията на улица „Хаджи Димитър“ в участъка от Коматевски пътен възел до улица „Царевец“ в район „Западен“. Тя ще бъде ремонтирана с част от средствата по проект № 21ДГ-899821.09.2021 г за градско развитие „Подобряване и модернизиране на градската среда в Пловдив“.

Поръчката е с прогнозна максимална стойност 4 500 000 лева с ДДС, като срокът за изпълнение е 240 календарни дни. Въвеждането в експлоатация на завършения обект трябва да стане не по-късно от 30 ноември 2023 година.

В обхвата на поръчката влиза подмяната на досега съществуващата паважна настилка с асфалтова, подмяна на тротоарите, изграждане на джобове за контейнери за смет, поставяне на антипаркинг колчета, подмяна на тръбопровод, подмяна на канализация, изграждане на велоалея, подмяна на уличното осветление с LED , поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка.

„Това е третият обект от общо четирите, които ще бъдат реализирани с 40-милионния заем, изтеглен миналата година. Припомням, че първият от тях е пътната връзка „Модър“-„Царевец“, работата по която стартира през януари миналата година. Наскоро бе обявена поръчката за втория обект – пробивът при Водната палата, а в скоро време предстои да бъде пусната и поръчката за улица „Царевец“ в участъка от улица „Хаджи Димитър“ до Пещерско шосе“, коментира заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев.

3,223 total views, no views today