Начало Спорт Стартира Ученическа баскетболна лига – УБА

Стартира Ученическа баскетболна лига – УБА

Ученическа баскетболна лига – УБА стартира днес от 14:00 часа в залата по баскетбол на Спортно училище „Васил Левски“ в Пловдив. Пет срещи ще бъдат изиграни от състезателки от 8-ми и 12-ти клас на седем учебни заведения. Официални гости на откриването ще бъдат г-н Георги Титюков – заместник-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“, г-н Петър Зехтински – директор „Спорт и младежки дейности“, директора на Спортно училище „Васил Левски“ г-жа Виолета Малева и г-жа Живка Йовчева – председател на Общински съвет по наркотични вещества, гр. Пловдив.

Пилотният проект е с продължителност 4 месеца и ще продължи до 30.06.2013 год., когато ще се проведат финалните мачове, награждаването и официалното закриване на Ученическа баскетболна лига. УБА ще даде възможност на възпитаници от над 20 учебни заведения да мерят сили в баскетболни срещи, които ще се провеждат всяка сряда от 14:00 до 18:00 часа. Проектът цели развитие на физическото и интелектуално ниво на децата, борба със затлъстяването и популяризиране на баскетбола като спорт сред подрастващите. Ученическа баскетболна лига – УБА трябва да превърне спорта в града под тепетата в ефективно средство срещу наркоманията, детската престъпност, насилието и други социални деформации.

Инициативата се реализира от дирекция „Спорт и младежки дейности“ към Община Пловдив, СКБ „Марица-Кършияка“ 2012, сдружение „Бонев Баскет“ и  Общински съвет по наркотични вещества, гр. Пловдив.

 

7,145 total views, no views today