Начало Пловдив днес Стефан Стоянов и Георги Стаменов връчиха Монтесори дипломи на пловдивски педагози

Стефан Стоянов и Георги Стаменов връчиха Монтесори дипломи на пловдивски педагози

montesori_diplomi (3)

15 пловдивски педагози получиха свидетелства за Монтесори-педагогика. Дипломите на завършилите успешно поредния курс по въведение на метода бяха връчени на церемония в детска градина „Буратино“ от заместник-кмета Стефан Стоянов на Община Пловдив и кмета на район „Централен“ Георги Стаменов. Те поздравиха педагозите за усилията и амбицията им за подобряване качеството на образованието.

Заедно с учителите от Пловдив петия курс завършиха и преподаватели от град Добрич. Над 100 педагози вече са преминали обучението, като в момента се провеждат паралелно шести и седми курс.

Програмата на Община Пловдив е най-голямата за публична реформа в образованието в България. Към момента над 700 деца се обучават по метода на Мария Монтесори в седем детски градини – ДГ „Мир“, ДГ „Мирослава“, ДГ„ Майчина грижа“, ДГ „Буратино“, ДГ „Велимира“, ДГ „Марица“ и ДГ „Малина“, а СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ е първото общинско училище в България, което прилага иновативното обучение.

Обученията на педагозите са част от дейностите, заложени в образователната програма 2017-2019  г. на Община Пловдив и се водят  по съвместна програма на общината и Нов български университет в създадения за целите локален център на Нов Български Университет в града ни.

montesori_diplomi (4) montesori_diplomi (5) montesori_diplomi (6) montesori_diplomi (7) montesori_diplomi (8) montesori_diplomi (9) montesori_diplomi (10) montesori_diplomi (11) montesori_diplomi (13) montesori_diplomi (14) montesori_diplomi (17) montesori_diplomi (18) montesori_diplomi (19)

5,468 total views, 4 views today