Начало Актуално Талантливата Виктория Георгиевa – българският представител в „Евровизия 2021“ посети Пловдив през уикенда

Талантливата Виктория Георгиевa – българският представител в „Евровизия 2021“ посети Пловдив през уикенда

Тя бе придружавана от международна група медии, а в ролята на гид се изяви заместник-кметът Пламен Панов

5 7

Младата, красива и изключително талантлива изпълнителка Виктория Георгиевa – VICTORIA, която ще представи България на предстоящата  „Евровизия 2021“ в Ротердам, Нидерландия, посети през уикенда Пловдив. Тя бе придружавана от международна група журналисти, които са в България по покана на Министерство на туризма и на българската делегация за Евровизия. Те са представители на Eurovision-Spain.com – най-големият и посещаван сайт за Евровизия в Испания, Wiwibloggs.com – най-големият и посещаван сайт за Евровизия в Европа, ESCXtra.com – голям независим сайт за Евровизия базиран в Лондон, Eurovoxx.tv – изключително популярен и независим сайт сред Евровизионните фен бази, базиран във Великобритания, One News – най-големият частен новинарски канал в Малта. В Пловдив присъстваха и хора от българската делегация за Евровизия 2021.

Община Пловдив, в ролята на домакин на интернационалната група, бе представлявана от заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов. Той, заедно с професионален екскурзовод, успя в рамките на няколко часа още в първия ден от визитата да покаже някои от най-забележителните обекти от богатото архитектурно, историческо и културно наследство на града, както и да даде няколко интервюта, в които разказа за Пловдив. Групата посети Цар Симеоновата градина, Одеона, новооткритата Епископска базилика на Филипопол, Римския стадион, Главната улица, най-новото арт пространство Галерия „Димитър Георгиев“, Античния театър и още няколко обекта в Стария град. Освен снимки, видеа, инстаграм и фейсбук публикации, репортажи и интервюта, журналистите, които гостуваха в Пловдив направиха и много общи фотосесии с Виктория на фона на забележителните обекти.

Чаровната, усмихната и талантлива VICTORIA, която се отличава със специфичен глас и изграден собствен музикален стил, ще се представи на „Евровизия 2021“ с песента Growing Up Is Getting Old. Младата певица ще бъде 13-ят български участник в надпреварата. „Евровизия 2021″ ще се проведе в Ротердам на 18, 20 и 22 май. Зрителите в България могат да гледат шоуто пряко по БНТ 1 от 22:00 часа.

Виктория стартира музикалната си кариера след участието си в четвърти сезон на X Factor Bulgaria. Родена е на 21 септември 1997 г. във Варна. Започва да пее на единадесет години. След известно време се записва във вокално студио „Ангелски гласове“, където неин учител по музика е Атанаска Липчева. Певицата се явява на прослушване през първите 3 сезона на X Factor Bulgaria, но възрастта ѝ е главният проблем да продължи участието си.  Тя става популярна, когато е само на 17 години и е сред финалистите в четвъртия сезон на X Factor. Феновете сe влюбват в изключителния ѝ глас и силното ѝ сценично присъствие, разказват във видео на канала Celebrity Box във Vbox.

Първият ѝ самостоятелен сингъл „Незавършен роман“ се появява няколко месеца, след като младата певица подписва договор с лейбъла „Monte Music“ и участва в успешния летен проект „Нищо случайно“, заедно с Ники Бакалов и Venzy. През 2017г. Виктория напуска „Monte Music”. През 2018 г. в Лос Анджелис, Калифорния певицата пише и заснема първата си английска песен „I Wanna Know“, която е издадена през юни 2019 г. Песента има и музикален видеоклип, който е режисиран от Димитри Стефанов и продуциран от Велина Илиева.

На 25 ноември 2019 г. беше разкрито, че Виктория ще представлявала България на музикалния конкурс „Евровизия“ през 2020 г. в Ротердам с песента „Tears getting sober“. Парчето беше определяно за един от фаворитите на конкурса, но той беше отменен заради пандемията причинена от COVID-19. Малко по-късно бе съобщено, че Вики ще представлява страната ни на конкурса на „Евровизия“ през 2021 г. През юни 2020 г. Вики пусна песента „Alright“, която е създадена в един от кампусите на Евровизия. През ноември издава третия си сингъл „Ugly Cry“, който e също толкова успешен, колкото и предишните два.

Българската песен за „Евровизия 2021“ – Growing Up Is Getting Old, която ще представи страната на конкурса в Ротердам, Нидерландия, бе определена на концерт, излъчван на живо по БНТ.

Успех, VICTORIA!

24

2,315 total views, no views today