Начало Актуално Фондация „Пловдив 2019“ пое ремонта на надписа “Together Plovdiv 2019“ на стълбите на Каменица

Фондация „Пловдив 2019“ пое ремонта на надписа “Together Plovdiv 2019“ на стълбите на Каменица

PlovdivTogether

22.06.2022 

На финала са и другите две инициативи за възстановяване на pLOVEdiv и инсталацията “На родените днес”

 

След подаден сигнал, че стърчаща ламарина на буквите “Together Plovdiv 2019“ на стълбите на Каменица създава реална опасност от инциденти, от община Пловдив изпратиха днес служители на „Общинска охрана“, за да обезопасят временно мястото. Беше поставена сигнална лента, с която да бъде повишено вниманието на родители и качващите се деца и младежи по буквите, тъй като на няколко места заварките са поддали. Ремонтът, а при нужда и цялостна подмяна на буквите, ще бъде поет от Фондация „Пловдив 2019“, тъй като мястото  е  любимо за пловдивчани и ежедневно деца, младежи и туристи си правят снимки за спомен пред надписа.

Припомняме, че надписът на английски „ together” бе поставен през 2016 г., отдолу пише Plovdiv 2019 European capital of culture.  „Заедно” е слоганът на кандидатурата ни за европейска столица, с който Пловдив спечели надпреварата в конкуренция с други български градове.

Преди време заместник-кметът Пламен Панов и кметът на Централен Георги Стаменов инициираха и възстановяването на надписа pLOVEdiv, разположен на стената над Античния театър, със съответното осветление. Фондация „Пловдив 2019“ и тогава  пое ангажимент, а надписът ще е готов и монтиран в понеделник и пловдивчани отново ще могат да му се радват.

Другата идея на Панов, Стаменов и Велчев да се възстанови и надгради атрактивната инсталация “На родените днес” в квартала на творческите индустрии – Капана също е към финала си. Все още се работи, но се очаква до месец, тя да пулсира отново, когато се роди дете в отделенията на пловдивските болници, като човек от персонала или таткото на новороденото сигнализират с натискането на специален бутон.  Проектът се надгражда на този етап с още две локации – градинката до Римски стадион и ул. „Христо Г.Данов“.

1,839 total views, no views today