Начало Актуално Фотоизложба „Палестина – Светата Земя“ представя в Пловдив културно-историческото наследство и традиции от библейските земи

Фотоизложба „Палестина – Светата Земя“ представя в Пловдив културно-историческото наследство и традиции от библейските земи

mount-of-temptation

27.04.2022 

Изложбата ще бъде открита от Н.Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух посланик на Палестина и доайен на Дипломатическия корпус у нас

 

На 3 май 2022г., вторник, в 18.00 часа, в Дом на културата „Борис Христов“ гр. Пловдив, фоайе ет.2, Извънредният и пълномощен посланик на Държавата Палестина в Република България и доайен на Дипломатическия корпус у нас – Н.Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух ще открие изложбата „Палестина – Светата Земя“.

Фотоекспозицията представя древните градове и духовни светилища на Палестина, културно-историческото наследство и традиции, съхранили до днес красотата и мистиката, вписани във вековните легенди за библейските земи.

Скални манастири, римски форуми, религиозни светини и природни феномени ще привлекат вниманието на посетителите с невероятната си история, цветове и форми.

Представянето на изложбата в Пловдив се организира от Посолството на Държавата Палестина в Република България и се осъществява с любезното домакинство на община Пловдив.

Изложбата, част от пътуващите експозиции на Посолството, е обект на интерес от страна на най-големите културни изложения и фестивали в страната ни.

2,364 total views, no views today