Начало Актуално Хиляди нови рози по пловдивските булеварди

Хиляди нови рози по пловдивските булеварди

novi_rozi

Близо 5000 нови храста рози засадиха в Пловдив екипите на „Градини и паркове“ от началото на пролетта, съобщи директорът на общинското предприятие Веселин Козарев.

За първи път рози ще разцъфтят в разделителната ивица на бул. „Никола Вапцаров“ – в отсечката между „Коматевско шосе“ и ул. „Михалаки Георгиев“. Там са засадени около 500 храста на мястото на премахнатия стар жив плет, който през последните години не се развиваше добре. По целия булевард са възстановени още стотици откраднати или неприхванати рози.

Над 1300 храста рози са допълнени по бул. „Шести септември“ в участъка от Духовната семинария до бул. „Източен“, в разделителните ивици на булевардите „Княгиня Мария Луиза“ и „Цар Борис III Обединител“. Със стотици други са възстановени констатирани щети по бул. „България“, „Санкт Петербург“, „Христо Ботев“ и Карловско шосе.

Според експертите на „Градини и паркове“ засадените миналата пролет рози по ул. „Найчо Цанов“ се развиват добре. Директорът Веселин Козарев допълни, че навсякъде има изградени поливни системи.

 

3,253 total views, no views today