Начало Младежки дейности ЦНСТ „Майка Тереза“ отчете дарените средства от Седмица на благотворителността 2013

ЦНСТ „Майка Тереза“ отчете дарените средства от Седмица на благотворителността 2013

От днес 8 деца се радват на уюта и топлината на новия си дом след приключване на дейностите по обновяване и подобряване на условията в Център за настаняване от семеен тип „Майка Тереза“, реализирани със средства, събрани по време на Седмица на благотворителността през 2013 год. В присъствието на заместник-кмета с ресор „Спорт, младежки дейности и социална политика“ г-н Георги Титюков, директора на дирекция „Социална политика“ г-жа Веселина Ботева и други специални гости, бе извършен празничен водосвет в жилището.

Закупуване и подмяна на осветление, възстановяване на нарушена мазилка, осигуряване и монтаж на водопровод до кухненския кът, ел. контакти, подмяна на подова настилка и врата, боядисване и закупуване на спално бельо за децата, са само част от нововъведенията в ЦНСТ. Дарение от църквата на Исус Христос, с представители старейшина и сестра Стъц, прави възможно изграждането на кухня,  закупуването на маса за трапезарията, столове, холна секция и маса, трапезен ъгъл, двукрилни и трикрилни гардероби, легло с ракла, холна гарнитура, скрин, готварска печка, аспиратор, мивка, щори и осигуряването на други необходими за ежедневието на децата придобивки. От центъра съобщиха, че материалите за работа са закупени на преференциални цени от редица фирми, а заплащането за извършените услуги, е било символично.

Пловдивският зам.-кмет благодари за колективните усилия и пожела на децата и екипа от Центъра дълго време да се радват на новите придобивки, които са направили дома им едно по-уютно място. Той изненада децата като им съобщи, че утре ще им подари кученце, за което всички малчугани ще трябва да се грижат. В заключение ресорният социален заместник-кмет благодари на г-жа Недка Петрова – директор на Комплекс за социални услуги за деца и семейства, г-жа Надя Танева – директор на дирекция „Социално подпомагане“, г-жа Веселина Ботева – директор на дирекция „Социална политика“ в Община Пловдив и всички социални работници, които чрез работата си правят живота на децата и хората в нужда по-добър.

В рамките на Седмица на благотворителността 23-29.09.2013 год. се реализираха девет мероприятия и две кампании с подкрепата НАРД, Клуб Зонта, фондациите Лале и Работилница за граждански инициативи, Ротаракт и Интеракт клуб Пловдив, БГ радио, Ася в страната на талантите, Лили Бързева и Хилда Казасян, Клуб „Салса де Куба“, студио Ева Спорт, Ути Бъчваров и доброволци.

 

9,273 total views, no views today