Начало Младежки дейности ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ РИСУВА ДНЕС

ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ РИСУВА ДНЕС

DSC03618За 7-ма поредна година град Пловдив повежда щафетата да рисуваме заедно съвместно с Община Пловдив  дирекция „Спорт и младежки дейности”!

20 града ще видят Вашите рисунки и още хиляди в Интернет! //www.facebook.com/DrawingDayBG//

Това е ден, в който всеки може да покаже на другите, че вярва в уменията си да създава красота, да споделя и да се чувства свободен, а това дава надежда за по-добро бъдеще.

В Пловдив инициативата ще се проведе в „Цар Симеоновата градина” /до „Пеещите фонтани”/.

Датата е  04.06.2016 г. от 10:30 до 12:30 часа.

През първата – 2010 г. се включиха 5 града, през 2013 г. – 15 града /с 33 групи в тях/, а през  2016 г. организаторите очакват още по-голям интерес.

Идеята на Международната инициатива /съществува от 9 години/ е да се създадат 1 000 000 рисунки за един ден. Общуването и споделянето на създадените творби става чрез социалните мрежи в Интернет.

Мария Петрова ръководи  събитието за цяла България от Пловдив.

Тя е координатор на ЦРД /част от НАРД/ към РНБ „Иван Вазов” /СНЦ „Писалка и перо”/. Идеята беше да се съберем и рисуваме ЗАЕДНО, за да създадем импровизирана изложба веднага, а после тя да пътува и в другите градове, споделят организаторите.

Темата е посветена на „60 години Република България в ЮНЕСКО” /www.unesco-bg.org/.

Доброволците от ЦРД /част от НАРД/ към РНБ „Иван Вазов” и „Лео клуб – Пловдив” ще посрещнат  участниците в 10:30ч. до Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина. Ще почерпят с лакомства от Бонбонена фабрика „АЛПИ” и ще поиграят с фризбита от Детски магазин „Барт”.

Георги Титюков – зам.-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика” и Петър Зехтински директор дирекция „Спорт и младежки дейности“ на Община Пловдив ще връчат награди на всички участници в импровизираната изложба от 12:30ч.
 ВХОД: СВОБОДЕН за всички, които обичат да рисуват!!!
Да си направим един прекрасен празник – рисувайки ЗАЕДНО с приятели, близки и непознати!!! Да създадем заедно красив празник за децата на Пловдив и техните родители, , призовават инициаторите на събитието.

23,868 total views, no views today