Начало Спорт „Аспарухов меч” – 2013

„Аспарухов меч” – 2013

94 сабльори от 18 държави взеха участие в VІІІ- Международен турнир „Аспарухов меч”, който се проведе от 18 до 20 януари в Палата № 11 на Панаира. Турнирът бе кръг от Световната купа по сабя, един от трите в света с най-висок ранг „Гран при”, който се организира със съдействието на Община Пловдив.

На финала руснака Камил Ибрахимов победи убедително с 15 : 5 туша румънеца Тибериу Долничиану. Победителят е син на Олимпийски шампион. на рапира Анвар Ибрагимов . Наградата – атрактивен меч,  бе връчена на победителя от г-н Георги Титюков, заместник кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика”.

България бе представена от 10 сабльори,  като най-добре се представи 17 годишния Панчо Пасков, който получи и приз „Лекарски” за най-добре представил се български състезател.

На награждаването присъстваха още и президента на родната ни федерация по фехтовка и член на Изпълнителното бюро на международната федерация по фехтовка

/ФИЕ/ – г-жа Величка Христева, Хюсеин Астари /Иран/-наблюдател и Емануел Капциадакис /Гърция/-делегат на ФИЕ.

Аспаруховият меч бе връчен на победителя лично от г-н Георги Титюков – заместник кмет с ресор „Спорт, младежки дейности и социална политика”.

7,801 total views, no views today