Начало Актуално Кметът Здравко Димитров откри учебната година в два пловдивски вуза

Кметът Здравко Димитров откри учебната година в два пловдивски вуза

Здравко Димитров - откриване на учебната година - вузове 3 Здравко Димитров - откриване на учебната година - вузове 2

Старт на новата учебна година даде днес кметът Здравко Димитров в две висши учебни заведения – Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ и Медицински университет – Пловдив.

С тържествен концерт на Античния театър откриха годината учители и ученици в АМТИИ. Кметът Здравко Димитров отправи пожелания за успех към студентите по случай новата академична година.

„Пловдив е университетски град и носи енергията на младостта, а Академията заема по-особено място, не само защото се извисява точно до Античния театър, а защото е силно свързана с духовността и е неразделна част от културата на Пловдив“, посочи градоначалникът.

Той подчерта, че преподавателите в Академията имат една изключителна мисия – да подготвят бъдещите преподаватели в сферата на музикалното, танцовото, изобразителното изкуство и педагогиката по изкуства. На младите творци кметът пожела да бъдат смели и да успяват в мисията си да предават изкуството на бъдещите поколения.

На откриването присъстваха още областният управител Дани Каназирева, председателят на общинския съвет инж. Александър Държиков, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и директорът на „Старинен Пловдив“ Богомил Грозев.

Малко по-късно градоначалникът присъства и на откриването на учебната 2020/2021 г. на Медицински университет – Пловдив, където студенти тържествено изнесоха знамето на учебното заведение пред ръководството и гостите на откриването.

Ректорът на университета проф. Марияна Мурджева приветства първокурсниците и ги поздрави за избора, който са направили.

„Поздравявам ви, че при наличието на сериозна конкуренция вие победихте. Вие сте нашето предизвикателно настояще, но и пълното с надежда бъдеще на нашата Алма матер“, заяви проф. Мурджева.

Кметът Здравко Димитров отправи пожелания за една здрава и успешна година и поздрави студентите и ръководството на вуза.

„Това учебно заведение е създало кадри, които са ни прославили не само в Пловдив и в България, но в Европа и в целия свят“, коментира кметът Здравко Димитров.

Той допълни, че да посветиш себе си в каузата да спасяваш човешки животи е нелека, но достойна за уважение задача и пожела на студентите на добър час.

Здравко Димитров - откриване на учебната година - вузове (7) Здравко Димитров - откриване на учебната година - вузове 1

3,322 total views, no views today