Начало Актуално Връчват Гугъл сертификати и удостоверения на учители от Пловдив

Връчват Гугъл сертификати и удостоверения на учители от Пловдив

kmet_stoyanov_direktor

На 13.02.2019 г. в централното фоайе на Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив от 18:30 часа ще бъдат връчени удостоверения по програмата “Училище в облака” на учители и директори от общинските училища, преминали обучение през 2018 г. Удостоверения ще получат и успешно сертифицираните до момента за Google Certified Educator по стипендията по официалните програми на Google за педагогически специалисти.

От 2016 година Община Пловдив чрез програмите за „Дигитализация на учебния процес“ и „Модернизация на учебния процес“ подпомага внедряването на облачните технологии в общинските училища като съдейства за въвеждане на облачните услуги и финансира обучението на представители на училищата по програмите „Училище в облака“. До края на 2018 година са активирани облачни услуги във всички 52 общински училища и 448 учители са преминали обучение, финансирано от общината, като 194 от тях – през 2018 година.

Община Пловдив в партньорство с Центъра за творческо обучение предостави Стипендия за сертифицирането за Гугъл обучители по официалните програми за педагогически специалисти: Google Certified Educator Level 1 и Level 2 (ниво 1 и 2) на представители на общинските училища в град Пловдив. На срещата утре над 100 сертифицирани до момента учители и директори ще получат своите удостоверения.

По последни данни България е с най-голям брой сертифицирани учители по програмите Google Certified Educator в Европа и оглавява челната позицията в региона EMEA, включващ Европа, Близкия Изток и Африка. След България се нареждат Испания, Великобритания, Швеция и Република Южна Африка, всички с многократно по-голям брой учители. За този факт от изключителна важност са и усилията на Община Пловдив в тази посока.

На срещата ще бъдат представени най-добрите практики и ще бъде очертано продължението на дейностите на общината по разширяване на проекта за внедряване на облачните технологии в пловдивските училища.

Снимка: АРХИВ

4,343 total views, no views today