Начало Пловдив днес Вход свободен за ученици и пенсионери на мача за Суперкупата по волейбол за мъже в Колодрума

Вход свободен за ученици и пенсионери на мача за Суперкупата по волейбол за мъже в Колодрума

presk_superkupa3

На 30 септември, събота от 17,00 часа в зала Колодрума ще се играе Суперкупа България по волейбол – мъже.

Пловдив е домакин на второто издание на първенството, което се провежда под патронажа на кмета инж. Иван Тотев. Среща ще си дадат носителят на купата и шампионът от суперлигата от миналия сезон – „Добруджа – 07“ и „Нефтохимик“, като се очаква да се играе един интересен двубой с равностойни отбори.

„В Пловдив имаме прекрасни примери с висока посещаемост на волейболни мачове, като евротурнирите, където публиката достигна 3500 човека. Пловдивчани са почитатели на волейбола, радостно ще е ако и този път зала Колодрума е пълна с добра атмосфера“, сподели кметът Иван Тотев.

Според Мина Николова, президент на Националната волейболна лига – мъже, в Пловдив се полагат усилия за развитието и насърчаването на волейбола, а градът заслужава да има отбор, който да участва в суперлига мъже. Тя благодари на кмета Иван Тотев и на общинската администрация за усилията и подкрепата в организацията на Суперкупа България.

„Надявам се да станем свидетели на интересна игра, която да даде един добър старт на Международния турнир за жени, който се открива още на следващия ден,“ допълни Николова.

Изпълнителният директор на лигата Евгений Иванов уточни, че цената на билетите е 5 лева, като за ученици и пенсионери входът е безплатен. Желаещите могат да си ги закупят в мрежата на „Тикетпортал“ или на място, на касите на зала Колодрума. Желанието е Суперкупата да се наложи като събитие, което дава началото на волейболния сезон.

Ученици на спортното училище в Пловдив са поканени да присъстват, за да видят на място атмосферата и да имат още по-голям стимул за спорт.

Общо трима играчи от националния отбор ще вземат участие в Суперкупата. Организаторите обсъждат възможността догодина да се направи и суперкупа при жените.

„Все пак за целта са необходими рекламодатели, повече на брой силни клубове с финансова стабилност и зали, където да играят и да представят добра игра“, обясни Мина Николова. „От тази гледна точка Пловдив е облагодетелстван с няколко зали“, заключи тя.

5,610 total views, no views today