Начало Пловдив днес Дадоха старт на ремонта на локалното платно на бул. „Марица“ в район „Северен“

Дадоха старт на ремонта на локалното платно на бул. „Марица“ в район „Северен“

severen_maritsa_remont_2

Започна ремонт на локалното платно на бул. „Марица“ – север между № 51 и 53. 700 кв. метра от улицата ще бъдат преасфалтирани, старият асфалт ще бъде отстранен, а отгоре ще бъде положена 6-сантиметрова нова настилка. На мястото ще подменени бордюрите, ще бъдат монтирани нови дъждоприемни шахти.

На старта на строително-ремонтните дейности присъстваха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и изпълняващият функциите кмет на район „Северен“ Лариса Кътова. Те разговаряха с граждани, които живеят в съседните блокове.

Пловдивчани приветстваха идеята на администрацията да отдели 30 000 лева за ремонт на инфраструктурата в междублоковото пространство, което е доста посещаемо заради намиращата се наблизо детска градина, кухня и лекарските кабинети.

Паркингът ще бъде ремонтиран на местата, където това е необходимо. Предстои да бъде направена и детска площадка за децата от квартала. Средствата, заделени за нея, са в размер 50 000 лева.

Ремонтът е плануван в капиталовата програма на район „Северен“ за годината, като средствата са отпуснати от бюджета на община Пловдив. Миналата година районната администрация подмени старите електрически стълбове с нови с LED осветление.

Срокът за изпълнение на строително-ремонтните дейности по облагородяване на зоната е 30 работни дни.

5,607 total views, no views today