Начало Събития Десетки видове занаятчийско пиво, весела изложба, кулинария и много музика на Две-три бири фест този уикенд

Десетки видове занаятчийско пиво, весела изложба, кулинария и много музика на Две-три бири фест този уикенд

02

Големият карикатурист Ириен Трендафилов подрежда цикъл от шаржове, вдъхновени и посветени на пивото
В Тютюневия град се включва едно от най-популярните събития за бирена култура в Европа- Berlin Beer Week

Броени дни остават до началото на Две-три бири фест 2018. Фестивалът на занаятчийската бира тази година ще оживи Тютюневия град на 16 и 17 юни. Събитието отново ще се случи в градска среда. Улица „Екзарх Йосиф” 16 ще бъде превърната в миниатюрно фестивално градче, като в програмата са включени различни пространства в СКЛАД-а на Фондация „Пловдив 2019” и Тотал спорт.
Посетителите на Две-три бири фест ще имат възможността да опитат десетки различни видове пиво. В дегустационната зона хмеловите си еликсири ще представят Бял щърк, Котка и Мишка, Hills, Brewforia, Диво пиво, Пивотека с MetalHead, Ailyak, Blek Pine, Артизан Казан, Binding. Голямата изненада тази година идва от Германия. В Две-три бири фест се включва едно от най-популярните събития за бирената култура в Европа- Berlin Beer Week. Гостите от Берлин партнират на пловдивския фестивал и ще представят новите видове занаятчийско пиво от Германия.
Стартът на Две-три бири фест е в 12 часа на 16 юни, събота. Тогава ще започне разливането на охмелените напитки в дегустационната зона. За доброто фестивално настроение елате с верни приятели. За всичко друго са се погрижили организаторите от Под тепето, в партньорство с култовия бар за крафт пиво в Капана – Котка и Мишка. Ще има различни тематични зони, място за отдих, музикално оформление и лакомства за всякакво угощение.
Програмата в съботния ден включва откриване на изложба шаржове на големия пловдивски карикатурист Ириен Трендафилов, посветена на пивото и Две-три бири фест. Маестрото отдавна е вдъхновен от слънчевото питие и от тематичните му карикатури, подготвени специално за фестивала, се усмихват 34 пълни и 11 празни халби. Ще може да им се насладите с чаша в ръка на четвъртия етаж на СКЛАД-а.
За комфорта на посетители на фестивалната зона ще се грижи генералният партньор на Две-три бири фест- IQOS, с изграждането на стилен кът за почивка, на който не се допускат лица под 18 години.
Кулинарите от скара бара NO SENSE пък няма да оставят посетителите гладни, като за събитието са подготвили специални кулинарни изненади.
Дегустациите в събота приключват в 21 часа, а купонът в парти зоната в Тотал спорт започва точно в 20 часа. Зад пулта ще се сменят Ramsey Hercules, Visitor Q и Stereofox, а за бара се грижат миксолозите от Пощата.
В неделя организаторите канят родителите с децата си на фестивала, тъй като за малките ще има специален кът с аниматор от 16 до 18ч. Дегустациите във втория ден продължават до 19ч., а за финал посетителите ще могат да потанцуват със Swing Wink.
Мероприятието протича в дегустационна форма, с количество пиво от по 150мл, с цел всеки посетител да може да опита максимален брой ексклузивни занаятчийски бири. За всички желаещи, ще има опция и за закупуване на пиво за вкъщи или за подарък на приятел със страст към хмеловото питие.
„Две-три бири фест” е част от Културния календар на Община Пловдив и се организира в подкрепа на Пловдив- Европейска столица на културата 2019 и в партньорство с Филип Морис България, Амексис, бирен бар „Котка и Мишка“, коктейл-бар “Пощата“, Total sport, Proxiad, Real Time Games Develepment (RTGD).

6,685 total views, no views today