Начало Актуално До 31-ви март е срокът за годишната такса за притежание на домашно куче

До 31-ви март е срокът за годишната такса за притежание на домашно куче

kuche1

Декларирането на  домашно куче в общината е задължително според националното ни законодателство. В срок до 31-ви март 2018 г. собствениците трябва да заплатят годишната такса, която за Пловдив е 30.00 лева, припомнят от общинската дирекция „Екология и управление на отпадъците”.

Административната регистрация на всяко домашно куче се извършва в района по местоживеене срещу представяне на документ за самоличност на собственика и редовно заверен ветеринарномедицински паспорт с отразени в него идентификация /маркировка/  на животното и задължителните ветеринарномедицински манипулации за периода.

Подробно разписани процедури  за регистрация и пререгистрация на домашно куче, за закриване на картон на вече регистрирано куче, както и образци на необходимите документи /декларация и заявление/, са публикувани на електронната страница на Община Пловдив plovdiv.bg.

Липсата на идентификация на домашното куче, поставена от ветеринарен лекар, се санкционира от служители на Пловдивския общински инспекторат. Глобата за собственика е от 50 до 200 лв.
От дирекцията призовават собствениците на домашни кучета да почистват отпадъците след своя домашен любимец, да ги разхождат свободно само на разрешените и обозначени от общината места, както и да осигуряват контрол върху поведението на кучето на обществени места.  В противен случай глобата за собственика е 100 лв.

13,367 total views, no views today