Начало Актуално Дружество на пловдивските художници кани на младежка кураторска изложба „Силата на илюзията“

Дружество на пловдивските художници кани на младежка кураторска изложба „Силата на илюзията“

плакат

Изложбата „Силата на илюзията“ представя 19 млади пловдивски автори със своите представи за илюзията-живот. Тази изложба е и дебют за най-младите творци, току-що напуснали студентската скамейка. Тя е предизвикателна и любопитна в очакването ни какво мислят, желаят и търсят младите. Какви са мащабите на техните мечти и смелостта в изразяването им.

Изложбата ще се открие на 18.05.2021г., вторник, от 17:00 до 19:00ч. в изложбена зала „2019“ на ул. „Гладстон“ 32.

Куратори: Никола Минчев и Женя Бозукова

Всичко, което виждаме е илюзия. Днешните граници между реалност, илюзия, игра и истина са по-размити от всякога. Един „свят с главата надолу“. Илюзията привлича вниманието ни към заблудата на зрението и подсилва очакването.

Днес художниците могат да предизвикат почти всичко: пространство, време, тяло – нищо не е оставено скрито от експеримента-игра. Нашите умове са склонни да създадат ред в общия хаос. Илюзията е особена сила на изкуството, разкрита в човешкия опит.

В деня на откриването очаквайте интересна изненада, както и изпълнение на джаз със скулптура, превърната в уникален контрабас – пленителна илюзия и настроение.

„Силата на илюзията“ се осъществява с подкрепата на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година.

Очакваме ви!

1,722 total views, no views today