Начало Пловдив днес Завършва реконструкцията на пътя Пловдив-Асеновград, премиерът Бойко Борисов инспектира обекта

Завършва реконструкцията на пътя Пловдив-Асеновград, премиерът Бойко Борисов инспектира обекта

borisov_totev1

Завършва реконструкцията на 10-километровия участък от пътя Пловдив – Асеновград.  Днес министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев,  министърът на финансите Владислав Горанов и зам-министърът на МРРБ Николай Нанков инспектираха важния инфраструктурен обект. Това стана в присъствието на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, кметовете на общините Асеновград, Куклен и Родопи Емил Караиванов, Мария Белчева и Пламен Спасов, областния управител Здравко Димитров, директора на ОДМВР ст. комисар Атанас Илков, представители на фирмата-изпълнител, много граждани.

Освен локалните платна по пътя Пловдив-Асеновград, това, което искаме да направим за района, е околовръстен път, заяви министър-председателят Бойко Борисов. Той посочи, че за заводите, които се откриват в България, е необходима инфраструктура и извън населените места.

Министър-председателят подчерта и важността от въвеждането на тол системата у нас. „Без пари, без такси и без данъци нищо не може да се направи. Парите за ремонти и рехабилитация са от бюджета. Тежкотоварните камиони трябва да си плащат“, допълни още премиерът Борисов.

Той уточни, че стартира и изграждането на пътя Асеновград – Кърджали, който ще струва 33 милиона лева.

С изграждането на 10-километровия участък от път II-86 Пловдив – Асеновград се осигурява бърз транспортен достъп на жителите от общините Куклен и Асеновград и от област Смолян до Автомагистрала „Тракия“. Второкласният път е основната връзка на летище Пловдив и индустриалния район в околностите на Пловдив до Трансевропейска транспортна мрежа.

asenovgradsko_5 asenovgradsko_3 asenovgradsko_4 asenovgradsko_1 asenovgradsko (5) asenovgradsko (2) asenovgradsko (1) asenovgradsko (7)

5,580 total views, no views today