Начало Пловдив днес Задълбочаване на икономическото сътрудничество между България и Турция обсъдиха на среща в Пловдив

Задълбочаване на икономическото сътрудничество между България и Турция обсъдиха на среща в Пловдив

бизнес делегация Турция (3)

Община Пловдив оказва съдействие на всеки инвеститор, който желае да развива бизнес в региона на Пловдив. Това заяви заместник-кметът Розалин Петков  по време на среща с делегация от турския град Ескишекир и сдружение БУЛТУШ – Дружество на българския турски бизнес. Гостите са представители на бизнес организация ERIAD с председател Ибрахим Дургут.

Пловдив е мултиетнически и мултирелигиозен град, в който хората живеят в мир и разбирателство. Регионът е логистичен център между Европа и Азия, допълни още заместник-кметът, който посочи, че бизнес взаимоотношенията и по-сериозната търговия стават още по-лесни благодарение на изградената магистрала, международната ЖП линия и интермодалния терминал.

Алтан Кесер, председател на сдружение БУЛТИШ, обясни, че целта на организацията е да направи така, че бизнесмените от двете страни – Турция и България, да бъдат взаимно полезни, за да реализират сериозен бизнес. Той сподели, че ще продължава да работи в посока на добрите двустранни взаимоотношения.

Пловдив е нашата врата към Европа, коментираха представителите на сдружението от град Ескишекир.

„Желанието на двете сдружения – БУЛТИШ и инвеститорите от Ескишекир е да проведен двустранни срещи на компании и да развиваме добро ползотворно сътрудничество“, коментира Донка Колева заместник-председател на БУЛТИШ.

По време на разговорите бяха обсъдени възможностите за по-добри бизнес взаимоотношения. Заместник-кметът Розалин Петков подчерта значението на Тракия икономическа зона и развитието през последните години на региона – построени са над 100 завода с инвеститори от Западна Европа, САЩ, Канада със 75 000 заети и развитие на селското стопанство.

бизнес делегация Турция (5) бизнес делегация Турция (2) бизнес делегация Турция (7) бизнес делегация Турция (6) бизнес делегация Турция (1)

6,359 total views, no views today