Начало Събития Започва Международният фестивал за театър и съвременен танц „Черната кутия“

Започва Международният фестивал за театър и съвременен танц „Черната кутия“

Осмият международен фестивал за театър и съвременен танц „Черната кутия“ ще се проведе в Пловдив от 31 май до 6 юни 2014 г. Ще бъдат представени спектакли в областта на физическия театър, пърформанс и съвременен танц, както и различни творчески ателиета и уъркшоп. Официални партньори на фестивала са Министерство на културата и Община Пловдив,  посолство на САЩ, Посолство на Белгия, Посолство на Израел, Гьоте-институт, Градски дом на културата “ Борис Христов”, Драматичен театър – Пловдив, Държавен Куклен Театър Пловдив и Културен център „Тракарт“ .

В продължение на 10 дни пловдивчани и гости на града ще имат изключителната възможност да видят театрални трупи и танцови компании от САЩ, Белгия, Израел, Германия, Франция, Русия, Холандия, България. За първи път в града ще гостува съвременен танц от Бруклин, на сцената ще се качат и европейски изгряващи звезди като учениците на Морис Бежар – танцьорите от Opinion Public Company – Белгия с “BOB’ART”,  изключителните Les Gens du Quai Company от Франция, както и победителите за 2013 година  от един от най-престижните фестивали в Европа, Лайпцигският фестивал за най-добро немско танцовото соло.
Театралните постановки в официалната програма са носители на редица международни награди по цял свят. В Пловдив отново се завръща и впечатляващата Олга Костерина от Русия, която само преди дни грабна поредния международен приз.
Официален гост на фестивала е хореографката Мила Искренова, а в театралния афиш е и флагмана на съвременната модерна българска поезия Тома Марков.

6,292 total views, no views today