Начало Пловдив днес Започна изграждането на обществен паркинг за 160 автомобила в район „Централен“

Започна изграждането на обществен паркинг за 160 автомобила в район „Централен“

kopka_parking_vesela_3

Кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов дадоха старт на изграждането на голям паркинг за 160 автомобила в междублоковото пространство на бул. „6-ти септември“ и улица „Ламартин“.

Стана ясно още, че в плановете на администрацията е реконструкция и две улици, които никога не са имали трайна настилка, а именно – „Неофит Бозвели“ и „Тополница“.

Площта, която ще се ремонтира, е над 7 декара. Предвидено е изграждане на отводнителна система, тротоарни настилки, озеленяване, ново осветление.

По думите на кмета Иван Тотев един от най-големите проекти на Община Пловдив е обновлението на няколко градски зони в Централна градска част по оперативна програма „Региони в растеж“ между булевардите „Марица“ – Юг и „Княгиня Мария Луиза“.

Много от улиците, тротоарите и междублоковите пространства вече са обновени. След премахването на гаражите в район „Централен“ има пространства, които трябва да бъдат облагородени.

„Затова през тази година започнахме поетапно работа за определени зони, които не попадат в проекта, а е необходимо да бъдат ремонтирани и да придобият съответно добър вид и приятни за живеене. За целта бяха заделени средства в размер на 550 000 лева“, посочи Иван Тотев и отбеляза, че ще се работи на още няколко места.

Двете сгради на средно училище „Любен Каравелов“ и ДГ „Снежанка“ се ремонтират със средства на оперативната програма. Допълнително 80 000 лева Община Пловдив ще задели за закупуване на ново обзавеждане, допълни кметът.

„Благодаря за търпението на живущите в района и за активната позиция от тяхна страна за подобряване на района“, заяви кмет „Централен“ Георги Стаменов.

3,465 total views, no views today